Рудник у новом дому прије зиме

Д. Ј.
Рудник у новом дому прије зиме

СРБАЦ - Изградња куће за Славка Рудника из Горњих Срђевића завршена је протеклог викенда, чиме су створени услови да се овај демобилисани борац Војске Републике Српске усели у нови дом прије доласка зиме.

Кућа је изграђена уз финансијску помоћ Фонда солидарности Борачке организације Србац, општине Србац и других донатора из ове локалне заједнице, међу којима је била и министарка финансија РС Зора Видовић.

- Да ми је неко прије пар мјесеци рекао да ћу зиму дочекати у новој кући, не бих вјеровао. Хвала свима који су ми помогли, а нарочито мојим саборцима, комшијама и пријатељима који су се одазвали у великом броју и радили без накнаде. Посебно сам поносан на свог синовца Славишу, који је преузео на себе све активности у вези са изградњом куће - рекао је Славко.

Предсједник Борачке организације Србац Горан Плотан је казао да је фонд обезбиједио комплетан грађевински материјал да кућа буде изграђена и стављена под кров и додао да слиједе радови на унутрашњем уређењу.

- Ово је прва кућа која је изграђена од оснивања нашег фонда, а ускоро ћемо под кров ставити и кућу за демобилисаног борца Зорана Црномарковића из Разбоја Љевчанског. Шест бораца је такође добило нашу помоћ у виду материјала за адаптацију куће, а у идућој години ћемо ријешити стамбено питање за још 14 бораца - рекао је Плотан.

Додаје да је укупна вриједност до сада донираног материјала износила 14.695 КМ, а средства су прикупљена путем чланарина и донацијама јавних и привредних субјеката.

- Сви они који желе пружити новчану помоћ фонду то могу учинити уплатом средстава на жиро-рачун број: 567-353-27000041-19, који је отворен код Сбербанке - рекао је Плотан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана