Рогатички ватрогасци добили савремено возило

С. М.
Рогатички ватрогасци добили савремено возило

РОГАТИЦА - Рогатички ватрогасци добили су ново возило чија је набавна вриједност са припадајућом опремом, укључујући и корпу за интервенције на висини, 120.000 евра и представља посљедњу ријеч технике у овој области и нешто са чим се до сада нису уопште сусретали, а поготово имали прилику да раде.

Истакао је то старјешина рогатичких ватрогасаца Зоран Бојовић додавши да је ово специјализовано возило за гашење пожара и спасавање на висини набављено у оквиру пројекта “Унапређење управљања системом заштите од пожара у прекограничном подручју БиХ и Србије” у којем су учествовали Територијална ватрогасна јединице у општини Рогатица и Национални парк “Тара” у општини Бајина Башта, а који је финансијски подржала и Европска унија.

Колико ће ово возило бити од користи показало се већ ових дана када су ватрогасци санирали посљедице које је јак вјетар још у јуну нанио једној стољетној жалосној врби и њеном “комшији” дивљем кестену у улици Српске слоге, код Дома културе.

- Заостале поломљене гране ватрогасци су захваљујући корпи новог возила безбједно санирали, али и показали умијеће радова са моторном пилом на висини - рекоше у комуналном предузећу “Врела Сељани” на чији молбу и позив су ватрогасци и интервенисали.

Поред вишенамјенског возила, рогатички ватрогасци су кроз поменути пројекат добили и 14 интервентних ватрогасних одијела, шљемова и свјетиљки, 24 напртњаче за воду и четири сета опреме за рад на висини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана