Рјешити имовинско-правне односе у избјегличком насељу Крушковице

Срна
Рјешити имовинско-правне односе у избјегличком насељу Крушковице

ТЕСЛИЋ - Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик најавио је помоћ у рјешавању имовинско-правних односа у вези са власништвом над стамбеним објектима у избјегличком насељу Крушковице у теслићкој Мјесној заједници Ђулићи.

Додик је послије разговора са мјештанима рекао да су они морали напустити своје домове у Федерацији и да морају бити интегрисани у Републику Српску, а њихова имовина легализовати.

Он је најавио да ће институције Владе Српске у наредном периоду ријешити овај проблем, који се јавља и у другим локалним заједницама у Српској.

Додик је подсјетио да је Влада Српске прије двије године власништво над том земљом без накнаде дала локалним заједницама и очекује да се то питање што скорије ријеши без додатних трошкова по становништво.

Он је најавио да ће већ наредне године у Крушковицама бити ријешена и локална инфраструктура, као и расвјета.

Посланик из Теслића у Представничком дому Парламента БиХ Драган Богданић указао је на дугогодишњи проблем са имовинско-правним правним односима и да ово становништво сада заслужује да добијена коначна ријешења да су власници своје имовине.

Мјештанин насеља Крушковице један Боро Јовић нагласио је да ни послије 20 година нису ријешени имовинско-правни односи, а да ово насеље броји око 300 становника и да нико није у потпуности власник свог стамбеног објекта.

Избјеглица из Маглаја Душко Тубић указао је и на проблем недовршене путне инфраструктуре, а Криста Марковић навела је потребу запошљавања омладине, те изградње расвјете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана