Ратном војном инвалиду потребна помоћ да преживи зиму

Д. М.
Ратном војном инвалиду потребна помоћ да преживи зиму

БАЊАЛУКА - Борцу прве категорије и ратном војном инвалиду Миливојку Кевцу, који живи у Бањалуци, потребна је помоћ хуманих људи да би могао да преживи зиму.

Миливојко, који је рањен у врат у Одбрамбено-отаџбинском рату, крајем новембра прошле године имао је срчани удар.

- Иначе сам родом из села Црквено код Рибника. У протеклом рату ми је сва имовина спаљена и уништена, а никакву помоћ нисам добио да бих обновио своје имање. Обраћао сам се свима, и општини Рибник и Борачкој организацији, али нико ми није помогао - прича Кевац (62).

У Бањалуку је, каже, дошао због посла.

- Док сам могао, радио сам и уредно плаћао смјештај. Ни од кога ништа нисам тражио. Задесила ме ова тешка ситуација и сада нисам у могућности да плаћам обавезе, јер живим од 100 КМ инвалиднине мјесечно. Само тражим од људи добре воље помоћ како бих се опоравио од срчаног удара који сам једва преживио и могао поново радити и зарађивати - казао је Кевац, који је одлучио да помоћ од људи добре воље потражи, у страху да би, кроз неколико дана, иако болестан, могао да остане на улици.

Додао је и да се музиком бави од 16. године,  те да је написао више од 6.000 пјесама које не може да прода, јер се, како каже, због пандемије ништа не снима.

- Свима који желе да помогну могу све документе показати да би се увјерили да не лажем - каже  Кевац.

Сви људи добре воље који желе помоћи Миливојку Кевцу могу му се обратити на број мобилног телефона 066/967-408 или уплатити помоћ на рачун код НЛБ Развојне банке 562-099-81525444-59.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана