Раст индустријске производње у Српској од 14 одсто

ГС
Foto: ГС

Индустријска производња у Републици Српској за девет мјесеци ове године забиљежила је раст од 14 одсто у односу на исти период прошле године, саопштио је Републички завод за статистику.

Календарски прилагођена индустријска производња у Српској у септембру ове године у односу на исти мјесец лани већа је за 8,1 одсто.

Према индустријским областима у посматраном периоду, у прерађивачкој индустрији остварен је раст од девет одсто, у области важења руда и камена раст од 2,3 одсто, док је у подручју производње и снабдијевања електричном енергијом, гасом, паром и климатизацији забиљежен пад од 0,1 одсто.

Десезонирана индустријска производња у Српској у септембру у односу на август мања је за 2,2 одсто, а посматрано према областима у том периоду једино је у прерађивачкој индустрији остварен раст од 1,9 одсто.

Број радника у индустрији Српске у септембру у односу на август већи је за 0,3 одсто, док је број запослених за девет мјесеци ове године у односу на исти период прошле године мањи за 1,5 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана