Радницу у пензију испратили са станом

Љиљана Алексић
Радницу у пензију испратили са станом

БИЈЕЉИНА - Да још има послодаваца којима је пожртвован и вриједан радник злата вриједан свједочи готово невјероватан примјер из Бијељине, гдје је једно грађевинско предузеће радницу у пензију испратило поклонивши јој стан.

Иако се многи радници данас не могу похвалити добрим условима рада и платом, Деса Модраковић има другачију причу.

- У грађевинском предузећу “Техника инжињеринг” радила сам пуних 18 година, а с обзиром на то да сам навршила 40 година радног стажа, стекла сам услове за пензионисање. У овој фирми предано сам радила, јер се само тако и може радити у оваквом колективу - прича Деса, која ни слутила није да ће радни вијек завршити са неизмјерном срећом.

Иако јој је било жао да се растане од колектива, одлучила је, прича, да је ипак вријеме да оконча радни вијек и посвети се неким другим стварима у животу.

- За свој рад сам увијек сам била адекватно плаћена и награђена, а ни слутила ни очекивала нисам овакав поклон. Колеге су ме испратиле посљедњег радног дана, како то обично и бива у колективима, поклонивши ми сат. Међутим, када су ми послодавци рекли да ми поклањају стан, то је за мене било огромно изненађење - каже Модраковићева, која је радила на пословима припреме документације за изградњу стамбених објеката.

Ни сањала није да ће у једној таквој згради и она имати некретнину.

- Стан је у изградњи и у току су завршни радови - кроз осмијех прича ова жена, која је сада на “слатким мукама” јер живи у породичној кући па треба да одлучи гдје ће уживати у пензионерским данима.

У предузећу “Техника инжењеринг”, које запошљава око 50 радника, кажу да је Деса била стуб њихове фирме и да је поклон само мали знак захвалности за сав њен вишегодишњи труд и рад.

- Није било тешко донијети овакву одлуку. Ово је ситница у односу на оно колико је она дала и пружила нашој фирми. Била је стуб, изузетно добар радник, изузетан колега, знање је несебично дијелила са другим колегама и нама је само преостало да јој се бар на овакав начин одужимо - истакла је директорица предузећа Драгана Гајић.

Како каже, дуго су размишљали на који начин да награде Десу, а у посљедњих шест мјесеци донијели су одлуку да то буде стан у објекту који је у изградњи.

- Деса је такорећи сама испројектовала стан, за који је рекла да је то један од најљепших станова које смо до сада имали - каже Гајићева.

У овом предузећу, које постоји дуже од двије деценије и до сада је изградило више од 1.000 станова широм Бијељине, кажу да ово сигурно неће бити усамљен примјер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана