Радница србачке предшколске установе није заражена, вртић почиње да ради

Д. Ј.
Радница србачке предшколске установе није заражена, вртић почиње да ради

СРБАЦ - Радница србачког вртића за коју је у четвртак установљено да је заражена вирусом корона била је негативна на два поновљена тестирања, због чега је Општински штаб за ванредне ситуације из Српца одлучио да ова предшколска установа од понедјељка поново почне да ради.

Начелник општине и командант Штаба Млађан Драгосављевић рекао је да је ова вијест обрадовала све грађане Српца, а нарочито родитеље малишана који похађају ову установу.

- Није било дилеме да привремено затворимо вртић из превентивних разлога, док не буду ријешене све недоумице, али на сву срећу показало се да нема заражених - рекао је Драгосављевић.

Директор Дома здравља Србац Мирко Стојић рекао је да су због сумње у првобитни резултат урађена још два тестирања.

- Овакве ствари се дешавају, због чега поновни тестови показују да ли је заиста дошло до заразе. У конкретном случају радница вртића није имала никаквих контаката са претходно обољелима, што није пресудно, али је смањило шансе за оболијевање. Исход друга два теста за нас је био очекиван - рекао је Стојић.

Директорица вртића Дијана Миланковић рекла је да је у четвртак било веома стресно у њиховој установи, али радује их што су добили поруке подршке од великог броја родитеља.

- Веома емотивно доживљавамо наш посао и везани смо за дјецу, тако да нам је било тешко затворити вртић по други пут ове године и поред тога што смо редовно предузимали мјере заштите, спроводили хигијену и вршили дезинфекцију. Радујем се што ћемо се поново дружити са нашим васпитаницима - рекла је Миланковићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана