Радио Дрвар: Jедини медиј у Федерацији на српском језику прославља 46 година рада

Srna
Радио Дрвар: Jедини медиј у Федерацији на српском језику прославља 46 година рада

ДРВАР - Радио Дрвар, једини медиј у Федерацији БиХ који цјелодневни програм емитује на српском језику, данас прославља 46 година постојања. "Свједочили смо о друштвеним превирањима и бурним збивањима професионално и непристрасно, што нас је, упркос бројним проблемима, одржало", рекао је Срни директор Радио Дрвара Милован Бјељац.

Он је напоменуо да се Радио Дрвар, данас једини медиј у овој општини, први пут огласио почетком јуна 1974. године, те да је као свједок времена и вјеродостојни хроничар збивања био и остао у служби вјерних слушалаца.

"Није се штедјело ни времена, ни труда, а ни енергије да Радио Дрвар буде што бољи и да слушаоцима приближи теме из живота, да их аутентично и објективно представи", навео је Бјељац, који је и главни и одговорни уредник.

Он је додао да је у Радио Дрвару запослено троје радника који посао обављају предано и са великом љубављу. Бјељац је рекао да је Радио, као и већина медија, оптерећен незавидном материјалном ситуацијом, немогућношћу запошљавања новинара, те ниским и нередовним платама.

Према његовим ријечима, Радио емитује 24 часа информативног, образовног, документарног, културног, вјерског, омладинског, дјечијег, забавног, спортског и хумористичког програма, настојећи да задовољи укусе и потребе свих узраста.

"Радио ће и даље објективно информисати грађане Дрвара, али и осталих српских повратничких општина - Гламоча, Босанског Грахова, Босанског Петровца и Источног Дрвара", поручио је Бјељац.

Он каже да су у редакцију Радио Дрвара, поводом 46 година постојања, стигле бројне честитке званичника и слушалаца.

"Честитке су, између осталих, упутили замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић, делегат из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ Горан Броћета, генерални директор Новинске агенције Републике Српске - СРНА Радмило Шиповац, начелници општина Дрвар Душица Рунић, Гламоча Небојша Радивојша, Босанског Грахова Милорад Глигић, Босанског Петровца Дејан Прошић и начелник Источног Дрвара Милка Иванковић, као и предсједник Општинског вијећа Дрвара Милан Кунић", навео је Бјељац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана