Раденко Смиљанић изабран за предсједника Синдиката металске индустрије и рударства Српске

Срна
Foto: Срна

ЗВОРНИК - На Изборној скупштини Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, која је одржана данас у Теслићу, за предсједника овог синдиката изабран је Раденко Смиљанић из Зворника.

Он је добио повјерење делегата да у наредне четири године буде на челу Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, који окупља више од 7.000 чланова у 34 синдикалне организације.

Смиљанић, који је доктор техничких наука, рекао је да ће користити сва досадашња искуства која је стекао предсједавајући у два мандата Синдикалном организацијом металске индустрије и рударства у зворничкој компанији "Алумина".

Он је изразио очекивања да ће на најбољи начин представљати раднике у металском сектору Републике Српске.

"Путем коректног и квалитетног социјалног дијалога са послодавцима настојаћемо доћи до најбољих рјешења, прије свега, кад су у питању права из радног односа, али и материјални положај запослених радника у металском сектору Српске", рекао је Смиљанић Срни.

Досадашњи предсједник овог синдиката Тане Пеулић пожелио је Смиљанићу да успјешно води овај синдикат и да у наредном периоду буде истински заступник радничких права, али и обавеза радника у овој синдикалној грани.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана