Рад на изједначавању цијена у јавним и приватним вртићима

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - У Бијељини се ради на изједначавању цијене боравка у јавним и приватним предшколским установама са циљем повећања броја дјеце која су укључена у предшколско васпитање, саопштено је из Градске управе.

"Наша обавеза је да свој дјеци обезбиједимо могућност образовања и социјализације у добрим условима и уз квалитетне педагоге", рекао је градоначелник Љубиша Петровић након посјете Клубу за дјецу "Орашчићи палчићи" у Великој Обарској.

Директор ове предшколске установе Мирјана Каностревац најавила је да од септембра планирају да умјесто полудневног обезбиједе цјелодневни боравак дјеце и истакла да је за то заинтересован велики број породица у селу.

"Обезбјеђивање квалитетног рада предшколским установама на селу неопходно је за равномјеран развој и третман свих људи на подручју Бијељине и не смије бити разлика у условима за развој и образовање дјеце са села у односу на ону из града", нагласила је она.

Клуб за дјецу "Орашчић палчићи" ради три године у просторијама Основне школе "Петар Петровић Његош" у Великој Обарској.

"Приоритет је добробит наше дјеце и зато смо уступили простор Клубу за дјецу за извођење припремне наставе, а изградњом фискултурне сале ослободићемо простор кабинета за физичко васпитање који ћемо искористити за проширење капацитета ове предшколске установе и обезбјеђивање услова за продужени боравак у њој", најавила је директор школе Мира Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана