Путем интернета продају главе за тримере опасне по живот

ГС
Путем интернета продају главе за тримере опасне по живот

САРАЈЕВО - Агенција за надзор над тржиштем БиХ упозорава потрошаче да је на тржишту БиХ, путем нерегистрованих интернет продавница, доступна ланчана глава за тримере која је опасна по живот.

Из Агенције упозоравају да је могуће да ове ланчане главе за тримере избацују камење уз већу снагу него једнодјелне металне оштрице, што доводи до ризика да руковалац и друге изложене особе добију озбиљне или смртоносне повреде.

Ови производи представљају озбиљан ризик за потрошаче и нису усклађени са захтјевима наредбе о безбједности машина, јер штитници причвршћени на преносне ручне тримере не могу пружити адекватну заштиту.

Из Агенције препоручују купцима оваквог производа да га престану користити и да је контактирају. Привредним субјектима који овакве производе стављају на тржиште БиХ скреће се пажња да су у складу са Законом о општој безбједности производа и одлуци о облику и садржају обавјештења о опасном производу дужни да на тржиште БиХ пласирају само безбједне производе.

 - Уколико знају или би морали знати да производ који су ставили на тржиште за потрошаче представља ризик који није у складу са захтјевима за општу безбједност, дужни су о томе одмах обавијестити Агенцију и предузети одговарајуће радње, укључујући повлачење таквих производа са тржишта, адекватно и ефикасно упозоравање потрошача, те враћање производа - истичу из ове агенције.

Потрошачи који су купили овакав производ Агенцију могу контактирати телефонски или електронским помоћу обрасца за приговор потрошача који се налази на веб-страници ове агенције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана