Прошле године Удружењу „Дон“ обратила се 1.942 грађанина

Срна
Прошле године Удружењу „Дон“ обратила се 1.942 грађанина

НОВИ ГРАД - Извршни директор приједорског Удружења грађана "Дон" Муриса Марић рекла је Срни да су се прошле године овом Удружењу, у вези са заштитом права потрошача, обратила 1.942 грађанина.

Према њеним ријечима, више од половине грађана, њих 1.058 обраћало се због економских услуга.

"Економске услуге су још увијек примарни проблем у овој области. Проблематика је комплексна с обзиром на нашу економско социјалну ситуацију", рекла је она.

Марићева каже да је на подручју приједорске регије ситуација боље уређена с обзиром на то да комисије једном мјесечно разматрају проблеме.

Она је навела да се , осим у вези са економским услугама, грађани обраћају често и због квалитета роба, првенствено бијеле технике.

"Подсјећамо да купљену бијелу технику у вријеме трајања гарантног рока, не носимо у сервис како нас некад савјетују трговци, већ је враћамо у продавницу", рекла је она.

Марићева је нагласила да потрошачи имају права али и обавезе које треба да поштују.

Она је апеловала да грађани, који то још нису урадили, потпишу уговоре о снабдијевању електричном енергијом.

"Удружења за заштиту потрошача су учествовала у изради уговора који је сада повољнији за потрошаче. Потрошачи треба да знају да им електрична енергија може бити искључена уколико не потпишу уговор. Осим тога, уколико не потпишу уговор не могу ни заштити своја права у овој области", каже Марићева

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана