Промовисан програм мастер студија Факултета безбједносних наука

Срна
Foto: Илустрација

ТРЕБИЊЕ - Представници Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањалуци данас су у Градској управи представили студијски програм другог циклуса - мастер студија ове образовне високошколске установе.

Декан овог факултета Предраг Ћеранић истакао је да је ријеч о студијском програму другог циклуса Управљање безбједносним ризицима у природним катастрофама, а звање које студенти добију је мастер заштите и спасавања.

Он је навео да, осим студијског програма основних студија, Факултет уписује и четврту генерацију студената другог циклуса јер овог кадра недостаје.

"Стручни програм смо основали да бисмо пружили образовање и обучили кадар који је потребан јер, нажалост, природне катастрофе су наша садашњост и по свој прилици и будућност. Поред тога, представили смо и оно што је урађено, као и планове за будућност Факултета. За овај факултет сваке године је заинтересовано доста студената из Херцеговине", рекао је Ћеранић.

Стручни сарадник у настави Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањалуци Душко Башкало указао је да студијски програм другог циклуса пружа велике могућности у напредовању на послу.

Он је напоменуо да је велики број лица завршио мастер и ради у Министарству унутрашњих послова Републике Српске и Цивилној заштите.

"Ово је прилика да се усавршавају, напредују и стичу нова знања и вјештине како би могли у току свога рада да дају већи допринос унапређењу и безбједности Републике Српске", рекао је Башкало.

Пријаве на конкурс трају до 22. октобра, а више информација доступно је на сајту Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана