Пројекат „ЕУ фор агри“: За подршку инвестицијама у пољопривредној производњи шест милиона КМ

Срна
Foto: скриншот

САРАЈЕВО - Пројекат „ЕУ фор агри“ (ЕУ4АГРИ)објавио је јавни позив за додјелу шест милиона КМ за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу у БиХ с циљем постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођења добрих пракси, те стварања нових и очувања постојећих радних мјеста.

На јавни позив се могу пријавити физичка лица, предузетници, задруге и предузећа која се активно баве примарном пољопривредном производњом у секторима производња млијека, меса, узгој житарица и уљарица, узгој воћа укључујући виноградарство и маслине, узгој поврћа, производња садног материјала, јаја, узгој рибе, зачинског биља, љекобиља, и гљива и производња меда.

Подносиоци пријаве могу поднијети искључиво самостално, саопштено је из УНДП-а.

Сваки подносилац пријаве може аплицирати за бесповратна средства у износу од 20.000 КМ до 200.000 КМ, а за сваку инвестицију подносилац пријаве мора обезбиједити властито суфинансирање у износу од минимално 35 одсто од укупног износа инвестиције, изузев за сектор производње воћа и поврћа гдје властито суфинансирање износи минимално 30 одсто.

Сви заинтересирани могу приступити јавном позиву путем веб странице https://eu4agri.ba/en/, а рок за подношење пријава је 31. јануар 2022. године до 17.00 часова.

Ово је седми јавни позив објављен путем пројекта „ЕУ фор агри“ како би се подржао рурални развој, поготово у периоду трајања пандемије ковида 19 и опоравка од кризе.

Кроз пројекат „ЕУ фор агри“ до сада је подржано 45 инвестиција пољопривредника и предузећа са инвестицијама укупне вриједности 10,7 милиона КМ од чега је 6,3 милиона КМ финансирала ЕУ.

Пројекте спроводи УНДП у БиХ у партнерству са Чешком развојном агенцијом, Њемачким друштвом за међународну сарадњу и Међународном организацијом рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана