Продаја имовине “Агрокомбината” у Рогатици: “Супермаркет” понуђен другом купцу

С. М.
Продаја имовине “Агрокомбината” у Рогатици: “Супермаркет” понуђен другом купцу

РОГАТИЦА - Компанија “ДММ” из Рогатице у остављеном року од 30 дана није уплатила понуђени износ за куповину пословног простора “Агрокомбината” у стечају, због чега је некретнина понуђена другом заинтересованом купцу.

Наиме, ова фирма је путем писмене понуде купила простор у стамбено-пословној згради познатој као “супермаркет” са 563 метра квадратна на лицитацији одржаној крајем године и за њу понудила 900.000 марака.

Међутим, како је истакао стечајни управник бившег рогатичког гиганта у пољопривредној производњи, трговини и угоститељству Радомир Јокић, није уплатила понуђени износ, због чега је остала и без уплаћеног депозита у висини десет одсто од почетне цијене за лицитацију понуђене некретнине која је била 604.000 марака.

- Пошто је за куповину “супермаркета” било заинтересовано друго физичко лице, које је уплатило одређени депозит, позвали смо га путем посебног закључка да има могућност да купи овај објекат уз услов да уплати преостали дио понуђене цијене, која је, треба признати, знатно нижа од оне коју је понудила компанија “ДММ” - наводи Јокић.

Додаје да је и другом понуђачу дат рок за уплату 35.000 марака од 30 дана, након чега ће стећи услов да преузме предметну некретнину.

Незванично, ријеч је о Мирославу Радовићу, бившем фудбалеру рогатичке Младости, београдског Партизана и Легије из Варшаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана