Прњаворској уличној трци статус пет звјездица

Agencije
Прњаворској уличној трци статус пет звјездица

ПРЊАВОР - Међународна улична трка у Прњавору добила је од Европске атлетске федерације пету, максималну звјездицу, потврдио је Срни предсједник Атлетског клуба "Прњавор" Жељко Петровић.

Петровић, који је идејни зачетник одржавања мартовске уличне трке поводом обиљежавања Дана општине Прњавор, рекао је да су у клубу сви поносни на признање које је стигло у ову крајишку општину.

- Овоме смо тежили 20 година. Морали смо испунити неколико критеријума, прије свега доћи до тога да имамо листу квалитетних такмичара, што с друге стране диктира наградни фонд. Ове године, захваљујући, прије свега, генералном покровитељу компанији `Комерц Мали`, подигли смо наградни фонд са 5.000 КМ на 10.000 КМ - појаснио је Петровић.

Он је подсјетио да је од прошле године ову трку Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске уврстило у манифестације од посебног значаја за Републику Српску, а захваљујући подршци начелника општине Прњавор Дарка Томаша створени су и бољи услови стазе, што је резултирало добијањем пете звјездице.

- Из Европске атлетске федерације су нам рекли једну интересантну фразу - ни мањег града ни веће трке. Њима је запело за око што је мали град какав је Прњавор препознао значај атлетике и што имамо неколико хиљада људи који прате трке, па је тако и публика утицала на добијање престижног статуса - рекао је Петровић.

Међународна улична трка у Прњавору своје 21. издање имаће 27. марта, а пријаве за учеснике званично ће бити отворене за неколико дана.

- У контактима смо, између осталог, са атлетичарима из Марока, Кеније и Етиопије. Очекујем да трка буде квалитетнија него свих протеклих година - нагласио је Петровић.

Осим главних трка сениора наступиће јуниори, ветерани, средњошколци, основци, цицибани, а трка ће и овај пут имати и хуманитарни карактер.

Сав приход од стартнина биће намијењен Удружењу родитеља дјеце са потешкоћама у развоју "Невен" Прњавор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана