Прњавор: Због радова, сутра без воде око 4.000 потрошача

Srna
Прњавор: Због радова, сутра без воде око 4.000 потрошача

ПРЊАВОР - Око 4.000 потрошача који се снабдијевају из Фабрике воде Дренова већи дио сутрашњег дана неће имати воду, најављено је из предузећа "Водовод" Прњавор.

Воде неће бити од 9.00 до 17.00 часова због преспајања новог гравитационог цјевовода фи 400 на прикључни шахт у Улици Живојина Прерадовића.

"У случају временских неприлика радови се одгађају за наредни дан", наводи се у саопштењу. Из "Водовода" истичу да ће по завршетку радова и пуштању воде у систем постојити могућност појаве замућености и одступања у квалитету воде, али и да ће предузеће урадити неопходно хиперхлорисање цјевовода.

Повезивање базена Цер са шахтом у Улици Живојина Прерадовића један је од предуслова за завршетак система "Повелич" и повезивање цијелог града на ово извориште.

Срни је у овом предузећу потврђено да је вриједност радова на пројекту виша од 800.000 КМ, од чега је "Водовод" из властитих средстава издвојио више од 400.000 КМ , а остатак средстава због изградње галерије испод ауто-пута "9. јануар" обезбиједило је предузеће "Аутопутеви Републике Српске".

Са изворишта "Повелич" водом се тренутно снабдијева шест мјесних заједница сјеверног дијела општине и трећина града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана