Прњавор: Заједницама етажних власника 20.000 КМ

ГС
Прњавор: Заједницама етажних власника 20.000 КМ

ПРЊАВОР- Буџетом града Прњавор ове године је за помоћ у реализацији пројеката заједница етажних власника планирано 20.000 КМ, а услове из јавног конкурса за додјелу средстава испунило је пет заједница.

Градоначелник Прњавора Дарко Томаш рекао је новинарима да се на јавни позив пријавило шест заједница етажних власника, а пет је испунило све законом предвиђене обавезе.

Он им је захвалио за иницијативу да уреде свој животни простор, а тиме и саму локалну заједницу.

"Ово су средства која смо имали на располагању и можда нису довољна да ријеше проблем у потпуности, али смо спремни да већ у наредној години планирамо и преостала потребна средства. На овај начин покушавамо да мотивишемо и друге етажне власнике да се ангажују", рекао је Томаш.

Захтјеви за санацију углавном се односе на санацију фасаде или кровне конструкције за шта су потребна већа новчана издвајања, па је градска управа изразила спремност да буде партнер заједницама етажних власника код аплицирања за средства код Фонда за заштиту животне средине Републике Српске.

Томаш је истакао да је заједница етажних власника лична имовина људи који у њој живе, а не друштвена или имовина локалне заједнице због чега ти појединци имају обавезу да имовину уређују, одржавају и штите, те да је добра воља одборника у градској Скупштини и градске управе да се на овај начин помогне суграђанима.

Међу представницима заједница етажних власника који су присуствовали уручењу рјешења о додјели средстава присуствовала је и Слободанка Секулић настањена у Његошевој улици.

Она је појаснила да у згради са 30 станова, изграђеној прије четири деценије, живе углавном жене, пензионери које се суочавају са бројним потребама за санацијом на објекту.

"Потрудиле смо се да нешто новца уштедимо за ове потребе, али то није довољно. Имамо проблема са водом у подрумима, са прокишњавањем крова, а средства су нам сада одобрена за санацију фасаде" , прецизирала је Секулићева.

На подручју града Прњавор регистровано је 120 заједница етажних власника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана