Прњавор: За добротворне сврхе прикупљено 11.682 КМ

Срна
Прњавор: За добротворне сврхе прикупљено 11.682 КМ

ПРЊАВОР - На Светосавској забави у организацији Кола српских сестара Прњавор у хуманитарне сврхе прикупљено је 11.682 КМ.

Од продаје крофни прикупљено је 3.948 КМ, а додатним уплатама донација 7.734 КМ.

Предсједник Кола српских сестара Јелена Демоњић рекла је Срни да је циљ и ове јубиларне, 30. по реду, забаве био хуманитарни аспект и да се продајом крофне са дукатом прикупи што више средстава која ће бити прослијеђена до породица које се налазе у стању социјалне потребе.

"Ове године имамо највише прикупљених средстава на овај начин. Желимо да се са донаторима који нас прате годинама и свим племенитим људима што више ујединимо, јер заједно можемо више, можемо помоћи онима којима је то најпотребније", рекла је Демоњићева.

Она је истакла да чланице Кола српских сестара желе да оставе свој траг за будућа времена, да када за 100 година генерације које долазе погледају неки документарни запис о хуманитарним активностима на подручју ове локалне заједнице знају да су постојале.

"Хвала свима који су прије 30 година Коло српских сестара поставили на чврсте темеље и омогућили нам да на тим и таквим темељима градимо и надограђујемо ово што сада имамо. Вријеме је да ми остављамо свој траг овдје и сада, а трудићемо се да са сваком наредном годином будемо још боље", истакла је Демоњићева.

Она је упутила позив свима који су вољни да раде, да издвоје своје вријеме у пламените сврхе да се придруже раду ове хуманитарне организације.

Протојереј ставрофор Душко Дринић, архијерејски намјесник прњаворски, захвалио је свима који су подржавали рад Кола српских сестара током протеклих 30 година.

"Добри људи су се на различите начине прикључивали разним хуманитарним активностима, помогло се многим породицама којима је то било неопходно. Жеља нам је да наше Коло српских сестара траје још много година и дочека још много јубилеја", рекао је Дринић.

Он је истакао да су ове године светосавској забави присуствовали и бројни гости из сусједних општина и градова попут Бањалуке, Лакташа, Градишке, Станара, Добоја, захваљујући чему се ово традиционално дружење посвећено првом српском архиепископу, светитељу и просветитељу проширило и изван општине Прњавор, што посебно радује.

Рад Кола српских сестара свих три деценије од обнове рада на подручју локалне заједнице подржава и општина Прњавор. Садашњи начелник општине Дарко Томаш већ 10 година прати и подржава рад чланица Кола.

"Хвала свим чланицама на годинама преданог рада и труда, ваша помоћ је увијек ишла гдје је била најпотребнија и сигуран сам да ће тако бити и ове године. Чланице ни током пандемије вируса корона нису прекидале своје активности, вриједно су радиле, њихова крофна је стизала до нас, тако су прикупљале средства и помагале онима којима је требало", истакао је Томаш у изјави Срни.

И он је упутио ријечи захвалности свим донаторима, посебно онима који свих 30 година долазе на забаву, као и гостима из других локалних заједница јер тако сви доприносе да ова забава функционише и остварује се права сврха због које је покренута.

Дукат у светосавској крофни ове године пронашао је свештеник Лука Божић, а у пригодном програму забаве учествовали су Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" Прњавор, Драмска сцена СПКД "Просвјета" Прњавор и Градско културно-умјетничко друштво "Пронија" Прњавор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана