Прњавор: Уручено 10 донација у вриједности од по 1.000 КМ

Срна
Прњавор: Уручено 10 донација у вриједности од по 1.000 КМ

ПРЊАВОР - Ромско удружење “Романи ћеј- Ромска дјевојка” из Прњавора данас је уручило 10 донација, вриједности од по 1.000 КМ с циљем економског оснаживања маргинализованог становништва од посљедица вируса корона.


Предсједник Удружења Сњежана Мирковић рекла је Срни да се на јавни позив пријавило 15 заинтересованих корисника, а изабрано је десет.

Њима су уручене пољопривредне машине и други алат, као и новац, у зависности од тога за шта је донација намијењена, односно чиме се корисник бави.

“Драго нам је да су донатори спремни да помогну и што су препознали наш рад којим настојимо да позитивно допринисемо побољшању живота у локалној заједници”, рекла је Мирковићева и додала да су у оквиру истог пројекта обезбијеђене и три донације за Вукосавље.

Донација у Прњавору уручена је у сарадњи са Хуманитарном организацијом “Кер интернешнел” и чешком Владом.

Мирковићева је напоменула да је кроз пројекат “Иновативни приступ одговору на ковид 19 у рањивим заједницама у БиХ” до сада у Прњавору и Вукосављу подијељено по 100 пакета са хигијенским артиклима.

“У сарадњи са Центром за социјални рад смо одредили најугроженије становнике и уручили им пакете. Кроз помоћ нисмо обухватили само Роме већ и остало становништво, укључујући вишечлане породице, жртве насиља у породици, лица са инвалидитетом, људе са села”, појаснила је Мирковићева.

Она је истакла да је Удружење “Романи ћеј” умјесто бесплатних здравствених прегледа за Роме уручило средства за дезинфекцију за неколико здравствених установа и подијелило више од 500 прехрамбено-хигијенских пакета и ваучера социјално угроженима.

Новчану помоћ од 1.000 КМ данас је, између осталих, примио Сеад Захировић који каже да се више од три деценије бави продајом на градској пијаци, а захваљујући данашњој донацији успио је да себи створи боље услове за рад.

“На штанду је прокишњавао кров па сам морао склањати робу кад пада киша. Сада су услови много бољи, морамо се даље борити и радити јер од овога посла уздржавам седмочлану породицу”, рекао је Захировић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана