Прњавор: Премијерно одиграна представа "И девојчице играју фудбал"

Срна
Прњавор: Премијерно одиграна представа "И девојчице играју фудбал"

ПРЊАВОР - Представа "И девојчице играју фудбал" у режији Бранкице Радоњић премијерно је вечерас одиграна у Прњавору.


Представу су одиграли чалнови Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" из Прњавор у сарадњи са Фудбалским клубом /ФК/ "Љубић".

Радоњићева, која је и умјетнички руководилац прњаворског аматерског позоришта, рекла је Срни да је ово прва оваква сарадња са неким спортским клубом.

"Имали смо раније прилику да припремамо представу у којој, осим глумаца, играју дјеца и млади који се не баве глумом, али не и са дјецом која се само баве спортом. У складу са текстом и предвиђеним улогама замолили смо пријатеље из ФК `Љубић` да нам пронађу три дјечака који могу одговорити захтјевима представе и тако је почела наша сарадња", каже Радоњићева.

Она је истакла да Драмска сцена кроз представе увијек шаље поруке да треба водити здрав живот.

"Овај пут смо жељели да покажемо колико је важно да се дјеца баве спортом, али и да се разбију неке предрасуде и стереотипи јер представа промовише дјевојчице које играју фудбал. Свака представа, колико год дјеловала дјечија и безазлена, у ствари има дубоке поруке које, вјерујемо, наша публика зна препознати", изјавила је Радоњићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана