Прњавор: Награђено 17 ученика и петоро наставника

Срна
Прњавор: Награђено 17 ученика и петоро наставника

ПРЊАВОР - У Основној школи "Бранко Ћопић" у Прњавору данас је, поводом обиљежавања Дана ученичких постигнућа, награђено 17 ученика и петоро наставника који су у овој школској години остварили најбоље резултате у раду и на такмичењима.

Директор школе Јасмина Малешевић рекла је Срни да је ове године одлучено да се пригодно обиљежи Дан школе, а да је новина у односу на раније године додјела награда и наставницима који су заједничким радом са ученицима остварили добре резултате на различитим такмичењима, од општинског до републичког.

"Иако су због пандемије вируса корона изостала масовнија такмичења, наши ученици су постигли велике резултате. Међу најбољим су резултати из математике и пласман на републичко такмичење у рецитовању које ће бити одржано 22. маја", рекла је Малешевићева.

За ученика генерација проглашена је Наташа Мићановић.

Она каже да ће школовање наставити у Информатичкој гимназији, а да ће досадашње школовање памтити по стеченим пријатељствима за која се нада да ће трајати цијели живот.

Међу награђеним ученицима је и Ана Зец која је побиједила на регионалном такмичењу у рецитовању.

Она је рекла да је била велика част припремати се за такмичења са наставницима и постизати добре резултате, као и да се уложени труд исплатио.

Школску награду ове године, између осталих наставника, добила је Драгана Малешевић која 13 година предаје математику и физику.

"Ове године смо имали добре резултате из већине предмета, наша дјеца су била вриједна, поносни смо на њих. Сутра наши млади физичари иду на регионално такмичење са којег, такође, очекујемо добре резултате", рекла је Малешевићева. Поводом Дана ученичких постигнућа одржан је пригодан програм, а у холу школе отворена је изложба фотографија свих ученика генерације од 2007. године до данас. Наставу у Основној школи "Бранко Ћопић" Прњавор, укључујући и подручна одјељења у Штрпцима и Доњим Штрпцима, похађа 729 ученика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана