Приређен традиционални народни сабор на Ублима

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- На познатом излетишту Убла код Требиња данас је приређен традиционални 65. народни сабор, у оквиру којег је организовано више спортских такмичења за дјецу, младе и одрасле.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић и начелници сусједних црногорских општина Никшић и Херцег Нови - Марко Ковачевић и Стеван Катић положили су цвијеће на споменик војводи Луки Вукаловићу, присуствовали вечерњем богослужењу у цркви на Ублима, након чега је за посјетиоце популарног излетишта приређен и пригодан фолклорни програм.

Ћурић је новинарима рекао да је важно да се са овог мјеста пошаљу поруке заједништва и јединства, како би се са сусједним општинама повезали и културно и спортски, али и да се не би заборавила историја овог краја.

Предсједник општине Никшић Марко Ковачевић истакао је да је важно се окупљају на овом мјесту како би се присјетили заједничке прошлости, али и да би стварали бољу будућност.

"Наставићемо да се окупљамо на овом мјесту да бисмо слиједили дух наших предака који су на овом мјесту дизали буне и устанке, а ми се надамо да нећемо то морати да радимо већ да ћемо радити и просперирати и прослављати неке друге успјехе", рекао је Ковачевић.

Предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић изразио је задовољство присуством на овом Сабору, како би се заједничка традиција обиљежила и на овај начин истакавши да су Убла још једна спона и сарадња између Требиња и Херцег Новог као двије сусједне општине.

Раније током дана, у оквиру традиционалног народног сабора на Ублима организована су такмичења у спортском пењању, бициклизму, стоном тенису, пејнтболу, а драд Требиње организовао је такмичење у припремању котлића.

У фолклорном дијелу програма наступили су најмлађи састав "Ани", "Јован Дучић" и Алат из Требиња, КУД "Игало", вокални солиста Сара Грубач и народни гуслар Веселин Косовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана