Припреме за највеће музичко такмичење: Аудиције за “Ритам Европе” идуће седмице

Љ. А.
Припреме за највеће музичко такмичење: Аудиције за “Ритам Европе” идуће седмице

БИЈЕЉИНА - Аудиција за највеће музичко такмичење у земљи “Ритам Европе”, намијењено такмичарима узраста од 12 до 20 година, биће одржана 29. јануара у бијељинској Галерији Центра за културу “Семберија”, док ће у Требињу бити одржана 31. јануара у тамошњем Културном центру.

Шефица Одсјека у Одјељењу за друштвене дјелатности града Бијељина Љубице Млађеновић рекла је да је на састанку са директорима основних и средњих школа, музичких школа, представницима културно-умјетничких друштава и плесних клубова са подручја града, представљен овај пројекат и упућен позив наставницима, професорима и ђацима за учешће на аудицији.

- На аудицијама ће бити изабране групе младих састављене од најталентованијих пјевача, свирача, плесача, које ће изводити договорену нумеру на језику једне земље. За сваки град из Републике Српске који учествује у пројекту млади музичари ће имати подршку представника амбасада из земаља Европе - рекла је Млађеновићева и додала да побједничка група као награду добија организовану посјету земљи на чијем језику су изводили музичку нумеру.

Одабрани ће имати прилику да свој врхунски таленат за певање и плес усавршавају током шестомјесечних припрема, са тренерима гласа као и умјетничким директорима сценског перформанса програма “Ритам Европе”. Циљ овог музичког фестивала је да младима из Републике Српске кроз музику приближи културе других земаља и представи културу Републике Српске дипломатама и јавности у другим земљама.

Програм “Ритам Европе” биће у мају или јуну емитован уживо из града домаћина 2020. године - Источног Сарајева. Захваљујући директном преносу на програму Радио-телевизије РС, ово омладинско музичко надметање моћи ће да прати милионски аудиторијум и ван граница Српске, а све такмичаре оцјењиваће жири градова учесника, као и публика, СМС порукама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана