Принцеза Катарина обезбиједила донацију школи “Вук Караџић” у Бијељини

Срна
Принцеза Катарина обезбиједила донацију школи “Вук Караџић” у Бијељини

БЕОГРАД - Хуманитарна организација “Лајфлајн” из Чикага и Фондација принцезе Катарине обезбиједили су донацију Основној школи “Вук Караџић” у Бјељини у виду комплетне замјене унутрашње столарије, улазних врата, девет прозора, као и уградње новог система гријања.

Такође, овој школској установи дониране су и по двије нове зелене табле и огласне табле за двије учионице.

Ова веома вриједна донација омогућена је захваљујући великодушности Фондације Џона и Милдред Медић Вученић и Добротворне фондације породице Нелсон, којом ће се дјеци значајно побољшати услови за учење, а рад наставника учинити много лакшим.

“Уз велику помоћ пријатеља и добрих људи из иностранства који нису заборавили свој завичај, моја Фондација у Београду може да настави да испуњава своју мисију, а то је да увек буде уз наш народ и помаже тамо где је најпотребније.

Моја највећа награда је да видим срећне осмехе на лицима деце. Желим од срца да захвалим Фондацији Џон и Милдред Медић Вученић и Фондацији породице Нелсон, које дуги низ година блиско сарађују са Хуманитарном организацијом Лајфлајн из Чикага, несебично помажући људима и деци у Србији и Републици Српској”, изјавила је Њено краљевско височанство принцеза Катарина.

Директор ОШ “Вук Караџић” у Бјељини Предраг Рацановић изразио је захвалност принцези Катарини, Хуманитарној организацији “Лајфлајн” из Чикага, као и Фондацијама Џона и Милдред Медић Вученић и породице Нелсон, који су им омогућили да предају у школи у условима које су дуго прижељкивали.

“Први пут после 70 година постављен је нови еколошки систем гријања, а замијењена је комплетна столарија, девет прозора и улазна врата. У име дјеце, њихових родитеља и наставног особља у селу Попови, неизмјерно смо захвални на великој помоћи нашој школи”, рекао је Рацановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана