Прикупљено 6.700 КМ за дјецу из социјално угрожених породица

Срна
Прикупљено 6.700 КМ за дјецу из социјално угрожених породица

ТРЕБИЊЕ - На хуманитарној изложби и аукцији слика која је вечерас приређена на платоу испред Музеја Херцеговине у Требињу, у оквиру Међународне умјетничке колоније “Коло”, прикупљено је 6.700 КМ за дјецу из социјално угрожених породица из града, што је досадашњи рекорд.

По први пут су распродате све слике, а организатори су истакли да су више него задовољни, да је изнад свих њихових очекивања, те су захвалили свима који су учествовали у аукцији.

Селектор колоније Дражен Милић рекао је новинарима да је на хуманитарној изложби представљено око 50 умјетничких дјела, од око 30 умјетника који учествују на колонији ове године, али и дјела умјетника који су учествовали прошлих година.

Милић је рекао да су у дјелима која су изложена заступљене све врсте умјетничких техника, од мозаика, вајарства, сликарства.

Умјетник чија је слика вечерас представљена на хуманитарној изложби Миомир-Мишо Вемић из Никшића рекао је новинарима да је ова аукција финале колоније “Коло”, те да су се сви умјетници до сада радо одазвали.

“Инспиративно ми је да разговарам и размјењујем искуства са колегама у Требињу, из године у годину долазе све квалитетнији умјетници”, истакао је Вемић.

Умјетник Љиљана Ривић рекла је да јој је умјетничка колонија “Коло” једна од омиљенијих које посјећује, истичући да је сјајна цијела организација, па и вечерашња аукција, јер селектор колоније Дражен Милић, осим умјетничког сегмента, покреће све умјетнике да учествују у хуманитарним акцијама.

Међународна умјетничка колонија “Коло” ове године окупила је 17 умјетника, а биће затворена у сриједу, 31. маја, у 20.00 часова у Културном центру изложбом радова насталих на колонији.

Колонију организује Удружење умјетника из Требиња, под покровитељством града Требиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана