Пријем и вечера у Дервенти за дјецу и наставнике са Косова и Метохије

Срна
Пријем и вечера у Дервенти за дјецу и наставнике са Косова и Метохије

Дервента - Начелник општине Дервента Милорад Симић организовао је пријем, а затим и вечеру за 48 дјеце и њихових наставника са Космета који бораве у овој локалној заједници у оквиру пројекта “Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске”.

“Већ трећу годину дјеца са Космета долазе у посјету Дервенти. Организовали смо садржаје да се осјећају лијепо и комотно”, рекао је Симић.

Он је захвалио основним школама “Никола Тесла” и “19. април”, као и Колу српских сестара “Царица Милица”, који су организовали смјештај за дјецу и наставнике из Косова и Метохије.

Замјеник директора Основне школе “Вук Караџић” из Шилова са Косова и Метохије Милоје Весић рекао да се гостопримство у Републици Српској осјети чим се пређе граница, те захвалио свима на пријему.

“Први пут сам у Републици Српској и Дервенти. Слушао сам о вашем гостопримству од других који су били, али оно се осети када се дође”, рекао је Весић.

Ученица Анђелија Јанковић рекла је да јој се највише свиђа Саборни и спомен-храм Успења Пресвете Богородице, те навела да ће радо доћи поново у Дервенту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана