Приједорски ватрогасци данас спасили мачку, јуче хватали змију у кокошињцу

Срна
Приједорски ватрогасци данас спасили мачку, јуче хватали змију у кокошињцу

ПРИЈЕДОР - Приједорски ватрогасци данас су у центру града мачку спустили са високог бора са којег више дана није могла да сиђе, док су претходног дана у оближњим Саничанима спасавали кокошке од змије.

Вођа групе ватрогасаца Марио Радиновић рекао је Срни да су интервенисали по позиву у Улицу Јована Рашковића, те да су користили ауто-љестве јер је осушено, танко стабло бора досезало до трећег спрата зграде.

Он каже да је поучен ранијим искуством у спасавању животиња понио торбу у коју је убацио мачку.

Радиновић напомиње да су прије око двије године ватрогасци спасавали пса из провалије на Козари.

"Спустили смо се 18 метара конопцима са специјалном котурачом и припадајућим каишевима за спасавање из дубина. Пас је био кооперативнији од данашње мачке, али нисам имао гдје с њим. Не можете га везати за себе, нити узети у руку јер се не можете пењати уз помоћ само једне руке. Колега ми је спустио торбу у којој држимо појасеве и пас је ушао, док је мачка била сумњичава и није било лако убацити је у торбу", прича Радиновић.

У Саничанима код Приједора ватрогасци су јуче спасавали кокошке од змије.

"У томе смо мало искуснији. Само у овој години имали смо три-четири такве интервенције. Имамо справу специјализовану за хватање змија. Овај пут претпостављамо да је то био тиграсти смук. Змије најчешће пуштамо даље у дивљину", додао је Радиновић.

Територијална ватрогасна јединица Приједор веома је активна на друштвеним мрежама. Посједује фото и видео опрему и документује готово све своје интервенције. Њихов "Јутјуб" канал има око 4.500 пратилаца и више од милион прегледа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана