Приједорчани угостили рањене дјечаке са Космета, посветили им Светосавски добротворни бал

Срна
Милош и Стефан Стојанови
Foto: Срна | Милош и Стефан Стојанови

ПРИЈЕДОР - У Приједору је вечерас одржан Светосавски добротворни бал након двије године паузе због пандемије вируса корона, а гости су били српски дјечаци Милош и Стефан Стојановић са Косова и Метохије, који су рањени на Бадњи дан у Штрпцу.

Око три стотине Приједорчана, углавном просвјетних радника, присуствовало је овом традиционалном догађају у граду на Сани.

Јадранка Мијић, предсједница Кола српских сестара које је организатор овог бала четврти пут, рекла је да је манифестација хуманитарног карактера.

-Ове године смо га посветили нашим гостима са Косова, Милошу и Стефану Стојановићу који су рањени на Бадњи дан у Штрпцу - истакла је Мијићева.

Она је додала да је цијена улазнице 16 КМ, те да су на балу послужене хуманитарне крофне, а у једној од њих је златник са утиснутим ликом Светог Саве.

-Укупан нето приход биће усмјерен за ова два момка, и срце нам је свима заиграло и захвални смо градоначелнику и Градској управи што су успјели да организују њихов долазак - рекла је Мијићева.

Балу је присуствовао и градоначелник Приједора Слободан Јавор, који је навео да се дводневне светосавске свечаности завршавају балом, те изразио захвалност Колу спрских сестара на труду и залагању.

-Поносни смо што су нам гости са Косова који су прошли један тежак период и сва средства која прикупимо ћемо донирати њима са жељом да се вечерас са нама лијепо проведу и забораве те проблеме које су имали. Желимо да пошаљемо јасну поруку да браћа на Косову нису сами са жељом да наши гости понесу најљепше успомене из нашег града - рекао је Јавор новинарима.

Дочеком су одушевљени и једанаестогодишњи Стефан Стојановић и његов комшија и презимењак Милош (21).

-Много смо лепо дочекани овдје и много нам је битна подршка људи који су се јављали са свих страна, а посебно људи из Републике Српске - рекао је Милош Стојановић.

Он је испричао да су на Бадњи дан носили бадњак, као и сваке године, када је на њих из пиштоља пуцао локални Албанац који возио аутомобил.

-Погођен сам у леву руку, Стефан у раме и још се опорављамо. Ова подршка нам много значи јер смо видјели да нисмо сами - испричао је Милош Стојановић.

Градоначелник Приједора вечерас је уочи Светосавског бала организовао пријем за Милоша и Стефана Стојановића те им уручио пригодне поклоне.

Пријему је присуствовао и предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, као и Душко Каурин, вођа приједорског огранка хуманитарне организације "Срби за Србе", који је овај пријем искористио да златник освојен на богојављенском пливању за Часни крст поклони Стефану.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана