Приједор: Златник првој беби рођеној на Савиндан

Срна
Приједор: Златник првој беби рођеној на Савиндан

ПРИЈЕДОР - Мајку бебе која је прва рођена данас на Савиндан у приједорској болници даровала је златником са ликом Светог Саве Српска православна црквена општина Сводна.

Александра Брадарић из Новог Града у девет минута иза поноћи родила је своје прво дијете, сина, и дала му име Саво.

- Нисам ово очекивала, овакав знак пажње. Хвала свима и много ми значи - рекла је млада мајка новинарима у приједорском породилишту.

Директор Болнице “Др Младен Стојановић” Андрија Вукотић захвалио је свештенику и хуманитарцима из Сводне код Новог Града.

- Надам се да ће и наредних година ово бити пракса. Данас смо, осим дјечака Саве, имали три порођаја, а можда ће их бити и још - додао је Вукотић.

Протонамјесник Зоран Благојевић из парохија свођанске и радомировачке изразио је задовољство што је прворођена беба добила име по данашњем великом свецу.

- Велика је радост не само за родитеље, него и за све нас и српски род. Из дана у дан нас је све мање и ми смо покренули иницијативу. Ово је прва година да на овај велики дан дарујемо дукатом прво дијете које се роди, као што су и некад дјеца даривана златником - рекао је свештеник Благојевић.

Он је додао да је и након богослужења у Храму Светог Саве у Сводни у славском колачу био дукат који је дарован дјевојчици која га је пронашла, те да се и на тај начин покушава одржати традиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана