Приједор: Промовисано писмо добродошлице

Srna
Приједор: Промовисано писмо добродошлице

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић и начелник приједорске Полицијске управе Сретоја Вујановић данас су, поводом туристичке сезоне, промовисали писмо добродошлице и пожељели грађанима угодан одмор током боравка у овом граду.

Ђаковић је рекао да је због епидемиолошке ситуације ове године у Приједору знатно мање грађана из дијаспоре.

"Можда ће се то повећати током љета. Наша жеља је увијек да радо прихватимо све људе који у свијету зарађују за свој живот, али с вољом долазе у Приједор. Зато им поручујемо увијек да се осјећају пријатно у свом граду, а ми смо овдје задужени да им обезбиједимо сигурност и миран боравак", поручио је Ђаковић приликом представљања писма добродошлице.

Вујановић је подсјетио да Полицијска управа Приједор, у складу са искуствима из претходних година, предузима мјере, како превентивне тако и репресивне, с циљем очувања повољног стања безбједности, као и да је специфичност ове године у усмјерености на мјере борбе против епидемије и кретања илегалних миграната, а не на велике јавне скупове и повећан број туриста.

"Настављамо активности Полицијске и Градске управе на спровођењу Акционог плана превенције инцидената мотивисаних мржњом и предрасудама. Тај акт је нешто у чему град Приједор предњачи на подручју Републике Српске и цијеле БиХ. Писмо добродошлице осмислило је оперативно тијело основано Акционим планом и биће дијељено на локацијама за издавање докумената у полицији и шалтер-салама Градске управе гдје грађани највише бораве", навео је Вујановић.

Летак садржи основне информације које грађанима могу помоћи у остваривању права када је ријеч о издавању личних докумената и подношења захтјева за документацију.

Из Полицијске управе Приједор саопштено је да је очување доброг стања безбједности током туристичке сезоне показатељ да су полицијски службеници спремни да спријече инциденте мотивисане мржњом и предрасудама у Приједору.

"Предузећемо све потребне мјере и радње како би грађанима омогућили што угоднији одмор", поручили су из ове управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана