Приједор примјер опхођења према ромској дјеци

С. Та.
Приједор примјер опхођења према ромској дјеци

Приједор - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић уручио је јуче школске торбе и прибор за 57 основаца ромске националности.

- На почетку сваке школске године помажемо ромској дјеци која похађају основну школу. Поносни смо на чињеницу да већина њих похађа основну школу и надамо се да ће наставити школовање и у средњим школама и тиме стећи веће могућности да дођу до посла - изјавио је Ђаковић.

Он је потврдио да ће наредних дана ромска дјеца од трећег до деветог разреда добити и уџбенике, да би у потпуности били спремни за похађање наставе у школској 2018/19. години.

Предсједник Удружења Рома Приједора Рамо Салешевић захвалио је Градској управи за пажњу коју поклања школовању ромске дјеце. Истакао је да Приједор треба да буде примјер свим осталим локалним заједницама, јер се у њему према ромској дјеци односи равноправно као и према другој.

- Школовање наше дјеце је важно за њихову интеграцију у друштвену заједницу и овдје у Приједору уз подршку локалне власти скоро сва дјеца похађају школу - казао је Салешевић.

На подручју Приједора живи око 800 припадника ромске националности, од којих око осамдесетак похађа основну и средњу школу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана