Приједор: Позив грађанима да користе ажурирани сервис "48 часова"

Срна
Приједор: Позив грађанима да користе ажурирани сервис "48 часова"

ПРИЈЕДОР - Градска управа Приједора позвала је суграђане да путем линка "48 часова" на сајту града пријављују комуналне и остале проблеме у надлежности Градске управе.

"Путем овог сервиса можете пријавити питања која се тичу саобраћајница, саобраћајне сигнализације, зелених површина, јавне расвјете, водоснабдијевања, канализације, одлагања оптада, заједница етажних власника, придржавања кућног реда, непрописног држања животиња, рада привредних субјеката, непридржавања радног времена, гласног пуштања музике...", наводе из Градске управе.

Сервис постоји од раније и од октобра 2019. године до данас забиљежено је више од 200 пријава, али су се грађани жалили да углавном добијају одговоре да ће питање бити прослијеђено надлежним службама и да се у највећем броју случајева комуникација на томе и заврши.

"Пожељно је уз пријаву приложити и до двије фотографије или по два краћа видео записа који приказују пријављени проблем", поручују из Градске управе.

На поднесене пријаве надлежне службе Градске управе су дужне да у року од 48 часова предузму одговарајуће акције. Пријаве су анонимне, а, уколико се жели повратна информација, лице које пријављује може унијети имејл адресу или број телефона, а ови подаци су заштићени и неће бити објављени.

Линк је постављен на ново, видљивије мјесто на сајту града и видно је означен црвеном бојом, а за пријаву је потребно унијети тачну адреса на којој се појавио проблем, категорију и опис проблема и податке за добијање повратне информације који нису обавезни јер се и одговори објављују у истом сервису.

Само за два дана, од када је Градска управа у сриједу најавила ажурирање овог сервиса и озбиљнији, систематичнији и органзованији рад на комуналним проблемима грађана, али и санкције за оне који не ураде свој дио посла, стигло је пет нових пријава.

У некима од њих грађани пишу да се обраћају истим питањем по трећи пут, неки грађани копирају раније добијене одговоре на основу којих се види да проблеми нису ријешени, неке од пријава су прослијеђене инспекцијским органима, а на неке је одговорено да рјешавање проблема зависи од финансија.

Према статистици сервиса, од укупно 206 пријава, 27 није ријешено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана