Приједор: Поново ради биоскоп

Srna
Приједор: Поново ради биоскоп

ПРИЈЕДОР - Кино "Козара" у Приједору вечерас поново почиње приказивати филмове, након више од шест мјесеци од затварања.

"Ово је велика вијест за све љубитеље филма који већ дуже времена очекују овај дан јер је кино један од омиљених облика културе и забаве у нашем граду. Отварамо своја врата уз примјену свих препорука надлежних", рекла је Срни директор установе "Центар за приказивање филмова" Приједор Анита Хоџић.

Она је навела да је протекло вријеме искориштено за планирање и провођење потребних мјера заштите здравља запослених и посјетилаца.

"Припремили смо кино-салу за пријем посјетилаца, спровели дезинфекцију, упознали раднике о заштитиним процедурама и успоставили нове хигијенске стандарде", рекла је Хоџићева.

Свим посјетиоцима ће, како је навела, бити мјерена температура након обавезне дезинфекције обуће и руку на улазу у кино, успостављен је нови распоред сједења и капацитет сале је смањен јер су посјетици одвојени празним сједиштима и не може их бити више од 50.

"Ношење маске обавезно је све вријеме боравка у кину", нагласила је Хоџићева.

Она је додала да је временски размак између завршетка једног и почетка другог фимова повећан да би се између пројекција смањио број посјетилаца у предулазу кина и да би се омогућила дезинфекција кино-сале, предулаза и тоалета.

"Центар за приказивање филмова" Приједор, у чијем саставу дјелују кино "Козара" и Љетна башта Приједор, затражила је посредством Одјељења за друштвене дјелатности Градске управе Приједор мишљење Градског штаба за ванредне ситуације о приједлогу за почетак филмских пројекција, на шта је штаб позитивно одговорио на сједници 15. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана