Приједор: Почела вакцинација у Дому за старија лица, бустер доза без заказивања

Срна
Foto: Илустрација

ПРИЈЕДОР- У Приједору је данас почела вакцинација на новом вакциналном пункту у преуређеном простору у згради Дома за старија лица и будући да постоји довољно велики простор, више није потребно чекање и пријављивање породичном њекару за бустер дозу, изјавила је Срни помоћник директора приједорског Дома здравља Дијана Ђерић.

Она је навела да сви заинтересовани за трећу дозу треба да прате план вакцинације који Дом здравља објављује сваке седмице и да дођу на нови вакцинални пункт у Дому за старија лица. 

Tо се, како је рекла, односи и на грађане који су се већ пријавили за бустер дозу, као и на оне који нису. "Такође, грађани треба да се држе препорученог размака између друге и треће дозе који смо објавили. До сада смо радили по позиву, како бисмо смањили гужве и контакте међу пацијентима и грађанима у нашој централној згради, а сада за то више нема потребе јер је нови простор довољно велики", рекла је Ђерићева.

Она је појаснила да је у Дому за старија лица дио ресторана преграђен и преуређен за потребе вакцинације, да је улаз бочни од зграде у којој је Коло српских сестара, те нема контаката са корисницима овог дома, истакавши да на пункту има довољно мјеста и за чекаоницу у топлом. "Тиме смо растеретили и тимове породичне медицине од позива за вакцинацију и молим суграђане да имају стрпљења приликом позивања породичних љекара из свих других разлога, јер смо преоптерећени погоршаном епидемиолошком ситуацијом", додала је Ђерићева.

Радно вријеме за вакцинацију ове седмице је од 8.00 до 16.00 часова, а грађанима су на располагању вакцине "синофарм" данас, сутра и у сриједу, "фајзер" у четвртак /73 прве дозе и 48 бустер доза/, те прва компонента "спутњика ве" у петак. Грађани који су вакцинисани "синофармом" и желе да се вакцинишу бустер дозом те вакцине, могу то учинити четири мјесеца након друге дозе, за "спутњик ве" тај период је пет, а за "фајзер" шест мјесеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана