Приједор: Почела исплата субвенција за превоз средњошколаца

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР- Град Приједор данас је почео са исплатом око 55.000 КМ на име субвенција ђачког превоза за 325 приједорских средњошколаца који су испунили услове по правилницима два јавна позива.

Шеф кабинета градоначелника Данијела Додош изјавила је да је ово само један вид подршке коју град пружа приједорским ученицима.

Додошева је навела да је ријеч о исплати субвенција за превоз средњошколаца на основу два јавна позива који су расписани 16. септембра.

Она је појаснила да се први јавни позив односио на социјалне категорије, да је то подршка коју је град сваке године спроводио и по том основу је од 208 ученика њих 175 испунило услове Правилника о субвенцији трошкова ђачког превоза.

"Сагледавајући цјелокупну ситуацију на тржишту и поскупљења карата ђачког превоза, град Приједор одлучио се за још једну субвенцију, а то је субвенција за све ђаке путнике средњих школа који испуњавају услове који су прописани правилником" истакла је Додошева.

Она је појаснила да су услови тог другог јавног позива били да ученик редовно похађа наставу и да има мјесто пребивалишта у Приједору, те да путује више од четири километра и по том основу од пријављених 166 ученика њих 150 испуњава услове.

"Данас ће бити исплаћена субвенција према првом позиву за социјалне категорије за прво полугодиште ове школске године, а субвенција по другом основу се односи на 20 одсто од укупне цијене карте и биће исплаћена за другополугодиште прошле школске године и прво полугодиште 2022/2023. године", рекла је Додошева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана