Приједор: Отворен сајам иновација и нових технологија

Srna
Приједор: Отворен сајам иновација и нових технологија

ПРИЈЕДОР - У Приједору се данас одржава Сајам иновација и нових технологија који је под покровитељством града организовала Висока школа "Бањалука колеџ"/БЛК/. Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, отварајући Сајам, истакао је да Приједор има много младих иноватора, како основаца, тако и ученика машинске и електротехничке школе.

"Зато је било оправдано да прихватимо организовање оваквог сајма иноваторства и иновација јер ово је начин да се подстакну млади људи да се баве иноваторством и да наставе да се тиме баве у будућности", изјавио је Ђаковић.

Он је додао да савремено доба захтијева све више иновација у новим технологијама које се данас користе.

"И ми морамо ухватити корак са савременим свијетом, а имамо и паметне и умне људе које треба каналисати, али им треба и помоћи да би они активно на томе радили", рекао је Ђаковић.

Представник организатора професор Рајко Мацура нагласио је да је циљ Сајма промоција иновација и савремених технологија и производа који доприносе повећању конкурентности привреде и развоју друштва, те повезивања система образовања са привредом.

"Циљ нам је био и да се подржи иновативност дјеце и младих, али и примјена савремених технологија у привреди", навео је Мацура.

Учесници Сајма су ученици основних и средњих школа из Приједора и иноватори са БЛК-а, као и фирме "Кромекс", "Исткод" и "Медијамаркет", као и Развојна агенција "Преда-ПД".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана