Приједор: Одржан концерт “Етнофонија”

Срна
Приједор: Одржан концерт “Етнофонија”

ПРИЈЕДОР - Приједорско Удружење за очување традиције организовало је вечерас концерт “Етнорапсодија” Београдског омладинског народног оркестра и Женског вокалног састава “Етнофонија”, под руководством маестра Славка Митровића, у оквиру обиљежавања 16. маја – Дана града Приједора.

Замјеник градоначелника Жарко Ковачевић изјавио је да ово није прво гостовање овог оркестра у Приједору и захвалио организаторима што су Приједорчанима омогућили да поново уживају у њиховом наступу.

“Концерту је претходио и пријем код градоначеника па се надамо да ће ово постати традиција да ови музичари долазе и наступају у нашем граду. Ове године нас је ограничила пандемија вируса корона, али надамо се да ће њихово ново гостовање бити на пуно вишем нивоу”, рекао је Ковачевић новинарима.

Београдски омладински народни оркестар, којим руководи маестро Славко Митровић Цале, окупља младе школоване музичаре из разних крајева Србије и заљубљенике у инструметалну музику Србије и Балкана.

“Потрудили смо се да и овај пут дођемо са новом врстом програма који је замишљен као етно мјузикл и до сада није виђен на овим просторима, а у њега је уплетена вишегласна пјевачка група која пјева те старе пјесме које настојимо да отргнемо од заборава”, рекао је Митровић.

Он је истакао да су у Приједору већ трећи пут и да се ово дружење са Приједрочанима претворило у неку врсту пријатељства.

Предсједник Удружења за очување традиције Жељко Шормаз изјавио је да се труде да сваке године понуде нешто ново суграђанима и овога пута је то био музичко-сценски наступ који приказује једну врсту прела у мало ширем облику, односно са репертоаром из разних крајева Србије, па све до нашег подручја.

“Била нам је част на будемо дио обиљежавања Дана града, а овај музички догађај вјерујем да ће публика дуго памтити, иако је број посјетилаца био ограничен”, рекао је Шормаз.

Концерт је одржан у Позоришту Приједор уз поштовање прописаних епидемиолошких мјера, а под покровитељством градоначелника и града Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана