Приједор: Новозаражено лице је радник болнице који је 10 дана у изолацији

Срна
Приједор: Новозаражено лице је радник болнице који је 10 дана у изолацији

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је да је у посљедња 24 часа у овом граду евидентирано једно новозаражено лице, а ријеч је о здравственом раднику приједорске Болнице "Доктор Младен Стојановић" који је већ десетак дана у изолацији.

"Претходно је два пута тест био негативан. У понедјељак, 18. маја, имао је симптоме и поново је тестиран и сад се тек појавио позитиван тест. Значи, могуће су ситуације свих комбинација", рекао је Ђаковић новинарима у Приједору након сједнице градског Штаба за ванредне ситуације. Ђаковић је навео да је 24 тренутно заражених лица из Приједора, број опорављених 15, а број умрлих осам.

"У кућној изолацији је 78 лица, 1.826 је изашло из здравственог надзора, а у ковид болници је 12 пацијената из Приједора, два из Оштре Луке, те по један из Козарске Дубице, Новог Града и Костајнице, док су у болничкој изолацији два пацијента за које се чекају резултати тестирања", навео је Ђаковић.

"Иако је укинуто ванредно стање, ношење маске и физичка дистанца су двије основне мјере и молим грађане да их се придржавају. И даље радимо дезинфекцију, али је највећа одговорност сада на појединцу", поручио је Ђаковић.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске саопштило је јутрос да је у Српској још 19 лица позитивно на вирус корона, међу којима је и ова особа из Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана