Приједор: Ђаковић обишао градилишта спортских објеката у Омарској

Srna
Приједор: Ђаковић обишао градилишта спортских објеката у Омарској

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић обишао је данас током посјете Омарској мјесто изградње нове спортске дворане и свлачионица на стадиону Фудбалског клуба "Омарска".

Ђаковић је том приликом напоменуо да је подручје Омарске од велике важности за град Приједор.

"Тренутно се на подручју Омарске и села око ње гради дио водовода Црно врело који је регионални водовод између градова Приједор и Бањалука и у току је изградња терцијарне мреже за Омарску и околна села, а ево гради се и спортска дворана гдје је прва фаза радова у току и покривање овог објекта", рекао је Ђаковић новинарима након обиласка градилишта.

Он је навео да је финансирање овог објекта конструисано тако да је почетна средства од 488.000 КМ додијелила Влада Републике Српске од средстава која је донирала Влада Србије.

"Захвалан сам и Влади Републике Српске и Влади Србије, а томе се придружио и град Приједор са 91.000 КМ. То је, прије свега, рента и грађевинско земљиште за изградњу ове дворане", појаснио је Ђаковић.

Ђаковић је обишао и радове на изградњи и уређењу свлачионица Фудбалског клуба "Омарска", за шта је из буџета издвојено око 30.000 КМ.

"Иначе, град Приједор је у посљедњих 15 година помогао овом клубу са око 300.000 КМ. Још 2013. године смо уложили 10.000 КМ, колико и Влада Републике Српске када су изграђене трибине у једном дијелу, а сада се граде свлачионице. Потребно је још неких 12.000 КМ да се то заврши и ми ћемо настојати да и у том сегменту помогнемо", рекао је Ђаковић.

Он је навео да се на подручју Омарске гради и хладњача, односно дистрибутивни центар и хладњача за воће која је завршена у свом конструктивном дијелу, који се односи на унутрашњост, а у току је рјешавање питање снабдијевања електричном енергијом.

Градоначелник је напоменуо да град Приједор улаже напоре да епидемија вируса корона не заустави започете послове, напомињући да је економска ситуација веома сложена.

"Град Приједор већ други мјесец има пуњење буџет града око 50 одсто што је велики проблем за даље активнсоти. Ми ћемо ускоро на Скупштини тражити рјешење како попунити основне празнине у буџету, а очекујемо одређена средства и од Владе Републике Српске, прије свега од средстава ММФ-а, да не зауставимо грађевинске циклусе у сезони која је почела", нагласио је Ђаковић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Омарска Жељко Романић изјавио је да радови на овим спортским објектима значи много за ову мјесну заједницу.

"Ми ово дуго чекамо и очекујемо. Било је слуха да се то одради јер је битно за опстанак омладине и спорта, што значи да Омарска није непозната по спорту и дала је много фудбалера који су отишли свуда по свијету по разним клубовима", истакао је Романић.

Романи ће захвалио донаторима, градоначелнику и свима онима који су допринијели овоме.

"Добијамо и хладњачу која ће значити много за привреду и пољопривреду овог краја", рекао је Романић. /крај/ст/ам/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана