Приједор: Болници три респиратора из акције "Респиратор за Српску"

Srna
Приједор: Болници три респиратора из акције "Респиратор за Српску"

ПРИЈЕДОР - Приједорској болници данас су уручена два респиратора набављена у акцији "Респиратор за Српску", а трећи ће бити преузет у понедјељак, 6. јула, у сједишту "Електропривреде Републике Српске" /ЕРС/ у Требињу.

Вршилац дужности директора Болнице "Доктор Младен Стојановић" Мирко Совиљ захвалио је донаторима у име ове установе, свих запослених и пацијената и похвалио изузетну активност бијељинског Црвеног крста којом су далеко превазиђени локални оквири.

"За нашу установу ово значи да смо сада са 12 респиратора и то је апсолутно довољно за наше функционисање. Ми ћемо, уз јачање кадровских потенцијала, бити у потпуности спремни за будуће вријеме и ток пандемијског циклуса овог вируса", рекао је Совиљ новинарима у Приједору.

Један од организатора акције "Респиратор за Српску" Александар Савић подсјетио је да је акцију покренуо Славенко Ристић са своје двије фирме, "ТРБ Братунац" и "Елвако" и да је анимирао велики број привредника који су се брзо одазвали и показали велику хуманост.

"Успјели смо свакој болници обезбиједити по минимум три респиратора. Данас је у Приједору донирано два, а трећи ће, према властитој жељи, предати један од донатора - ЕРС. Ово данас је хуманитарни караван у оквиру којег смо Универзитетско-клиничком центру у Бањалуци предали 10 респиратора, а након Приједора идемо у Градишку", навео је Савић.

Он је рекао да се акција подјеле свих 50 респиратора завршава у понедјељак, 6. јула, посјетом болницама у херцеговачкој и романијској регији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана