Приједор: Болници "Доктор Младен Стојановић" у Приједору 1.200 тестова

Srna
Приједор: Болници "Доктор Младен Стојановић" у Приједору 1.200 тестова

ПРИЈЕДОР - Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак којим се Болници "Доктор Младен Стојановић" у Приједору донира 1.200 директних антигенских тестова за доказивање вируса корона, саопштено је из приједорског Штаба за ванредне ситуације након данашње сједнице.

 

 

"Обавезују се сва правна лица, предузетници и физичка лица да се у потпуности придржавају забране јавних окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту, забране сортских такмичења и услова за рад органа и субјеката који врше јавна овлаштења", наведено је у саопштењу.

Јавне здравствене установе обавезне су да се у потпуности придржавају закључака Републичког штаба за ванредне ситуације којима су утврђене њихове обавезе у спровођењу мјера, а контролни и надзорни органи дужни су да врше редовне контроле субјеката којима је одобрено обављање дјелатности уз обавезне мјере које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.

"Органи локалне самоуправе обавезују се да ограниче број лица која истовремено могу ући и боравити у просторијама органа, да обезбиједе одржавање растојања између грађана у затвореном простору од најмање два метра и да предузимају мјере дезинфекције и појачане хигијене. Ове услове је неопходно обезбиједити и у шалтер-салама и матичним службама, а уз обезбјеђење физичке провидне баријере на радном мјесту, која пружа довољну заштиту и запосленом и кориснику", наведено је у саопштењу.

Републички штаб за ванредне ситуације обавезао је све домове здравља у Републици Српској да све расположиве капацитете укључе у превенцију ширења вируса корона, да са 50 одсто капацитета организују пружање специјалистичких здравствених услуга и да приоритетно спроводе епидемиолошке анкете свих лица која су била у контакту са зараженим особама.

У саопштењу је наведено и да је престала примјена закључка о регулисању радног времена апотека у Републици Српској. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана