При крају изградња регионалног пута Котор Варош-Кнежево

РТРС
При крају изградња регионалног пута Котор Варош-Кнежево

Котор Варош је успјешна општина, што је видљиво из њених привредних активности и запошљавања, оцијенио је предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, након састанка са општинским руководством.

Чубриловић је посјетио и дионицу регионалног пута Котор Варош – Кнежево, за чију су изградњу “Путеви Српске”, издвојили 18 милиона марака.

Дионица регионалног пута од 14 километара, која спаја Котор Варош и Кнежево, ускоро ће бити завршена.

“Увезује двије локалне заједнице, једне од ретких које нису биле увезане асфалтном саобраћајницом, и ја се надам да ће становници Кнежева и Котор Вароша бити увезани привредно и на сваки други начин, много једноставније и много брже”, каже Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Љубомир Ћубић директор фирме “Нискоградња” Лакташи истиче да је сада уговорено десет километара, и друга дионица три и по.

“Очекује се да ће за мјесец и по дана бити готове обје деонице за пуштање у саобраћај”, навео је Ћубић.

Асфалтирањем комплетне дионице пута Котор Варош – Кнежево, добиће се модерна саобраћајница, која ће умногоме олакшати свакодневицу становницима обје општине.

Приоритета има још, али и проблема, кажу у општини.

“Кроз Котор Варош се врши реконструкција магистралног пута М-4, гдје је прескочено негде три километра кроз град, тако да очекујемо да ће то да се уради кад је завршена инфраструктура, канализација и водовод. Такође, реконструкција два моста и макадамског регионалног пута према Крушеободу”, истакао је Зденко Сакан, начелник општине Котор Варош.

Ресорно министарство и “Путеви Српске”, ове пројекте уврстиће у програм за наредну годину, нагласио је Чубриловић. Тако ће, каже, Котор Варош постати потпуно уређена локална заједница.

“Оно што је похвално да сваки дан има отворено радно место у предузећима, због радне снаге која хоће и може да ради те послове”, казао је Чубриловић.

Велики број запослених, гарант је останка људи на овим просторима, а у Котор Варошу развој привреде је на највишем нивоу, закључио је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана