Превентивна акција за бициклисте у Новом Граду

Срна
Превентивна акција за бициклисте у Новом Граду

НОВИ ГРАД - Полиција у Новом Граду и представници Ауто-мото друштва “Уна” данас су указали на угроженост бициклиста као учесника у саобраћају и позвали их да поштују законске прописе и сачувају своје и животе других учесника у саобраћају.

Командир Полицијске станице Нови Град Милан Тривановић рекао је да је у у протеклих 10 година на овом подручју у саобраћајним незгодама осам бициклиста лакше повријеђено, троје теже, а ове године један је смртно страдао.


Тривановић је подсјетио да бициклисти треба да се крећу бициклистичком стазом, ако нема такве стазе онда што ближе десној ивици коловоза.

Осим тога, он је истакао, да уколико учествују у саобраћају током ноћи потребно је да буду прописно означени, односно освијетљени.

“Апелујемо да возачи смање брзину кретања возила кад пролазе поред бициклиста јер међу њима има и старијих особа”, навео је Тривановић.

Секретар Ауто-мото друштва “Уна” Слободан Личина навео је да ово друштво у сарадњи са Полицијском станицом Нови Град организује више превентивних активности за све учеснике у саобраћају.

“Данас је превентивна акција посвећена бициклистима, да видимо како су припремљени с обзиром на то да се ради о угроженој категорији учесника у саобраћају”, додао је Личина.

Ове активности спроводе се у оквиру кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске “Вози опрезно, путуј безбједно!”, чији је циљ побољшање безбједности саобраћаја и смањење саобраћајних незгода са посљедицама по лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана