Јеринић: Препоруке "Форбса" дају смјернице за развој града

Срна
Јеринић: Препоруке "Форбса" дају смјернице за развој града

ДОБОЈ- Градоначелник Добија Борис Јеринић рекао је да писање часописа "Форбс" о Добоју обавезује градске власти да у наредном периоду усмјере енергију и снагу ка потенцијалу који препознају свјетски магазини.

Јеринић је истакао да је град Добој почаствован тиме што га је "Форбс" примијетио као један од великих туристичких потенцијал Балкана, те најавио да ће стратегија развоја ове локалне заједнице бити усмјерена ка тим историјским, културним и туристичким потенцијалима.

"Свакако импонује када вас један престижни магазин помиње у контексту да је град Добој на Балкану са великим потенцијалом и сигурно да нам то свима нама ласка и даје нам смјерницу у ком правцу град Добој треба да иде", рекао је данас новинарима Јеринић.

Он је изразио задовољство чињеницом да је "Форбс" препознао оно што ни сами људи који овдје живе можда не препознају у пуном капацитету.

"Наравно да је град Добој на посебном мјесту свима нама који живимо овдје, који смо рођени овдје, волимо овај град, али то нас и обавезује да у наредном периоду усмјеримо и енергију и снагу ка том потенцијалу који препознају свјетски магазини", рекао је Јеринић.

Он је истакао да град Добој показује да у сваком сегменту иде крупним кораком напријед и то је обавеза свих који воде овај град.

Амерички магазин "Форбс" је у ауторском тексту Џерада Ранахана објавио листу најпотцјењенијих градова за посјету на Балкану на којој се налази град Добој који је, за све који истражују Српску, посебно атрактиван због тврђаве изграђене у 13. вијеку.

Магазин препоручује да након дана спроведеног у истраживању добојске тврђаве и испробавања локалне кухиње у старом дијелу града, оближње Горанско језеро изазива посебну пажњу и пружа прилику посјетиоцима да пливају и испитују природу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана