Преминуо некадашњи градоначелник Источног Сарајева Винко Радовановић

Срна
Преминуо некадашњи градоначелник Источног Сарајева Винко Радовановић

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Некадашњи градоначелник Источног Сарајева Винко Радовановић преминуо је јутрос у 64. години.

Радовановић је преминуо у Болници “Србија”, гдје је лијечен од ковида 19.

Винко Радовановић је 3. августа 1957. године у Сарајеву. Гимназију је завршио на Илиџи, а Медицински факултет у Сарајеву 1983. године. Од 1985. радио је у Дому здравља Илиџа као љекар опште медицине.

У току рата радио у амбуланти Војковићи и Другој сарајевској бригади. Специјалистички испит из хирургије положио је 1999. године.

У мандату од 2000. до 2002. године био је посланик у Народној скупштини Републике Српске и касније делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Функцију градоначелника Источног Сарајева обављао је у мандату од 2008. до 2012. године. У 2017. години обављао је функцију потпредсједника Скупштине града Источно Сарајево, а прије тога био је и замјеник градоначелника Источног Сарајева, a 2018. године изабран је амбасадора БиХ у Црној Гори. Након тога, био је запослен у Градској управи Источног Сарајева као савјетник градоначелника.

Комеморација некадашњем високом функционеру ПДП-а биће одржана сутра у Административном центру Источно Сарајево, саопштено је из ПДП-а.

Комеморација је предвиђена у 11  часова, док ће сахрана бити одржана у 14 часова на породичном гробљу Војковићи-Грлица.

Из ПДП-а је саопштено да су изгубили значајног члана, на чију су мудрост, смиреност и искуство увијек могли рачунати, те доброг човјека и одличног пријатеља.

-Част је било познавати доктора Радовановића, радити с њим, називати га пријатељем и колегом. Остајемо захвални за допринос раду ПДП-а и развоју заједнице у цјелини - саопштено је из ПДП-а.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић упутио је саучешће поводом смрти Радовановића члановима његове породице, пријатељима, али и свим грађанима Источног Сарајева.

Ћосић је у телеграму саучешћа истакао да је Источно Сарајево изгубило вриједног и честитог човјека који ће остати упамћен као градоначелник који је много тога учинио за град, али и као здравствени радник за Сарајевско-романијску регију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана