Премијеру Вишковићу највеће признање општине

Срна
Foto: Агенције

СОКОЛАЦ- Премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу биће додијељена Повеља општине Соколац поводом Дана и крсне славе општине - Светог пророка Илије у понедјељак, 2. августа, закључено је на недавној сједници Скупштине општине Соколац.

У образложењу одборницима наведено је да се Вишковићу највеће признање општине додјељује за улагања у ову локалну заједницу од децембра 2018. године до сада.

Постхумно признање "Златна плакета општине Соколац" биће уручена породици генерал-пуковника Слободана Кезуновића, те Милу Шуки, власнику Графичке радње "Штампарија - Соколац", и доктору ветеринарске медицине Мирку Станишићу из Ветеринарске станице Соколац.

Истим поводом "Сребрне плакете општине" примиће управник електродистрибутивне Радне јединице Соколац, Електродистрибуције Пале, Срђан Кнежевић, те успјешни привредник Данко Вучак и успјешни пољопривредник Млађо Живковић.

Златне значке општине Соколац добиће најуспјешнији ученик основне и средње школе, те спортиста општине, перспективни и успјешни спортиста.

Према програму обиљежавања Дана и крсне славе општине Соколац и цркве посвећене Светом пророку Илији у овом мјесту, славске свачаности ће почети у недјељу 1. августа вечерњим богослужењем од 17.00 часова и литијим из порте овог храма до зграде општине.

Народна библиотека Соколац, поводом Дана и крсне славе општине и цркве, истог дана у 20.00 часова организоваће "Пјесничко вече" код Духовног центра Романијске Лазарице на Сокоцу, на коме ће своје стихове читати књижевници и пјесници Аћим Тодоровић, Војин Остојић и Милутин Савчић.

На сам дана празника у понедјељак, 2. августа у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу Света литургија почеће у 9.00 часова, а потом ће услиједити обред сјечења славског колача.

Славском ручку ће претходити подјела признања општине Соколац појединцима који су допринијели развоју и промоцији ове локалне заједнице у протеклој години, према закључку Скупштине општине Соколац.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је Срни да ће, у складу са својим овлаштењима, додијелити признања установама, институцијма, организацијама и медијима који су допринијели успјешној борби против ширења вируса корона у вријеме пандемије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана