Предузеће “Врела Сељани” Рогатица: Нове пумпе за боље снабдијевање водом

С. М.
Предузеће “Врела Сељани” Рогатица: Нове пумпе за боље снабдијевање водом

РОГАТИЦА - Нове пумпе које су ових дана монтиране у пумпној станици “Град” олакшаће живот за око 60 одсто Рогатичана који се снабдијевају са изворишта Зиличина, јер више неће остајати без воде због честих кварова.

Директор предузећа “Врела Сељани” Александар Вукојичић појаснио је да је ријеч о новим пумпама јачине 40 киловата, које ће уз фреквентне регулаторе омогућити и уштеду струје до 40 одсто, а такође чувају систем од евентуалних удара струје у мрежи.

- Досадашње пумпе, старе више од 50 година, биле су узрок честих кварова. Сваки квар значио је и суве чесме у већем дијелу насеља, поготово у вишим дијеловима града и на Тргу ослободилаца гдје се налази близу 500 различитих стамбених и пословних јединица - нагласио је Вукојичић.

Он је истакао да је вриједност нових пумпи 50.000 марака.

- Једна је набављена кроз пројекат прекограничне сарадње БиХ и Црне Горе, односно општина Рогатица и Колашин, а друга из средстава акумулиране добити предузећа из пословне 2018. године - казао је Вукојичић.

С циљем лакшег и ефикаснијег снабдијевања водом у предузеће “Врела Сељани” ускоро ће стићи и ново возило. Захваљујући подршци Механизма за финансирање интегрисаног и одрживог локалног развоја РС, општина Рогатица ових дана добила је теретно возило које ће на првој наредној сједници Скупштине општине посебном одлуком бити уступљено предузећу “Врела Сељани” на коришћење и управљање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана