Представници Источног Сарајева од четвртка у Русији

Срна
Представници Источног Сарајева од четвртка у Русији

Источно Сарајево - Представници Градске управе Источно Сарајево боравиће у Русији од четвртка до понедјељка, 14. до 18. новембра, гдје ће са представницима градског округа Коломна, Московске области Русије, потписати споразум о сарадњи два града.

Споразум подразумијева сарадњу у комерцијалној трговини и привредним контактима, развоју културних и туристичких односа између градова.

"Споразумом је дефинисан развој сарадње у области информационих веза, предузетништва, здравства, образовања, спорта и туризма, сарадњи друштвених и омладинских организација, размјени умјетничких друштава, стварању заједничких савјетодавних тијела за размјену делегација и стручњака из различних сфера трговинских, економских и других активности", саопштено је из Градске управе Источно Сарајево.

У споразуму који ће бити потписан у руском градском округу Коломна наведено је да ће се обје стране, ради обезбјеђења најбржег и најефикаснијег постизања заједничких циљева, обавезати да ће размјењивати информације којима располажу, као и одржавати заједничке консултације.

"Стране ће посебно договарати о одређеним врстама и облицима сарадње, као и о могућем привлачењу ресурса за постизање заједничких циљева и реализацију заједничких интереса", наведено је у споразуму.

Осим руководства Градске управе, у делегацији Источног Сарајева биће директори Градске развојне агенције, Туристичке организације "Јахорина-Град Источно Сарајево", представници Машинског факултета у Источном Сарајеву и организатори догађаја из области културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана