Представљена мобилна апликација "Vizit Pale"

Срна
Foto: Срна

ПАЛЕ - Паљанска општинска Туристичка организација данас је представила мобилну апликацију "Vizit Pale" (Визит Пале), која је по садржају и квалитету јединствена у региону јер нуди велики спектар опција и биће од користи туристима, али и локалном становништву.

Директор паљанске Туристичке организације Драган Јакић рекао је новинарима да је ова организација у протеклом периоду предано радила како би на једном мјесту представили све туристичке потенцијале и капацитете општине, по узору на свјетске туристичке дестинације.

"Мислим да смо једини у Републици Српској и БиХ који су на овај начин презентовали туристичку понуду локалне заједнице", истакао је Јакић.

Према његовим ријечима, ово је модерна и комплексна апликација, са много података.

Он је навео да се путем кориштења андроид апликације на једном мјесту може све испланирати, од смјештаја, гастрономске понуде, те атрактивних излетишта којих је много на Палама.

"Апликација садржи информације за ски-центре, временску прогнозу, цјеновнике карата, дешавања, ски-школа, рентала, односно мноштво података потребних туристима приликом боравка на жељеној дестинацији", поручио је Јакић и нагласио да је апликација бесплатна.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман рекао је да му је драго што је присуствовао представљању апликације коју је израдила паљанска Туристичка организација, а која ће бити потребна сваком туристи који се нађе на Сарајевско-романијској регији.

Короман је оцијенио да апликација излази у прави час будући да се зимска туристичка сезона отвара у петак, 3. децембра, те да ће сви туристи који долазе на подручје Источног Сарајева и Пала имати прилику да користи апликацију.

Владимир Клачар из Туристичке организације општине Пале навео је да је аликација доступна на српској ћирилици, латиници и енглеском језику, а у наредном периоду планирају да ураде и превод на друге свјетске језике.

"Апликацију издваја добра методолошка поставка различитих области која неће збунити ниједног страног туристу и биће од велике користи туристима и локалном становништву. Огроман број података, бројева телефона, сервиса и услуга чине апликацију јединствену у региону", истакао је Клачар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана